Endelig cupseier for J18 25.08.2019
Skrevet av: Ingrid Lileng Westberg
Tveters J18 er klare for håndballsesongen 2019-2020. Smaalenene Cup var første "styrkeprøve" og med det jentenes Kick Off. Og for en Kick Off det ble!

Helgen 23. - 25. august deltok altså J18 på Smaalenene Cup. Flere av jentene har spilt sammen siden de var 8-9 år gamle, og de har deltatt på utallige cuper. Men aldri har de gått seirende ut av en cup. 2. plasser har laget derimot mange av. Men under Smalenene Cup 2019 lyktes laget endelig, og cupvinner var et faktum. Jentene vant finalen i A-sluttspillet etter en nervepirrende finale! Endelig!

Det startet ganske bra for jentene i første kamp mot Degernes fredag 23. august, et lag jentene ikke har møtt tidligere. Til pause var stillingen 4-3 til Tveter. Utover i 2. omgang tok Tveters jenter mer og mer over og var det førende laget. I perioder ledet de med 4 mål. Men en lang sommerferie har nok gjort sitt til at det var "litt rusk i maskineriet". For i sluttminuttene glapp det for jentene og Degernes utlignet. Kampen endte med det uavgjort 10-10.

Cupen fortsatte for jentene på søndag hvor Hokksund var motstander. Jentene tok tidlig grep i kampen, og stillingen var 12-14 til Tveter i pausa. Utover i 2. omgang fortsatte jentene sitt gode spill, og de økte komfortabelt ledelsen. Med flere langpasninger fra keeper og flotte mottak, scoret laget flere kontringsmål. Da dommeren blåste i fløyta, viste måltavla 17-23 til Tveter.

Under cup er det ikke bare kampene som er viktig. Det sosiale er også viktig! Og mellom kampene er det viktig å slappe av...... eller "å chillen" som jentene ville sagt!

I siste kamp i grunnspillet var HK Eidsberg/ Skiptvet motstander. Jentene har spilt mot både Eidsberg og Skiptvet tidligere, og statistikken viser både seire og tap. Det skulle vise seg at det også ble en veldig spennende kamp. Lagene fulgte hverandre svært tett gjennom hele kampen, og det var lenge uvisst hvem som ville vinne. Men HK Eidsberg/ Skiptvet gikk seirende ut i denne kampen 10-12. Det skulle derimot vise seg at Tveters jenter ville få sin revenge mot HK Eidsberg/ Skiptvet. For HK Eidsberg/ Skiptvet ble finalemotstander i A-sluttspillet.

Begge lag var heltente fra start av i finalen, og det lyste "Cupvinner" i spillernes øyne. Duellene var mange og tøffe, særlig på linja. Lagene fulgte hverandre tett i første omgang, og stilligen var 8-8 til pause.

Og enda mer nervepirrende skulle det bli! For ingen av lagene klarte å få noe målovertak på motstanderen så kampen endte med det 16-16. Kampen gikk dermed til Sudden Death, og vi foreldre så forvilte etter en hjertestarter i hallen! Hvordan skulle dette gå? Men denne gangen var det stang inn for Tveters flotte spillere, og jentene vant så fortjent 17-16. ENDELIG var de cupvinnere!!!

 


Motta nyheter rett i eposten!
Din epost:
Aktivitetskalender
Velg lag/grupper:
Se hele kalenderen her

Med vennlig hilsen

Tveter Hk