J15 på Rødspættecup 02.04.2018
Skrevet av: Ingrid Lileng Westberg
Påsken 2018 var J15 på Rødspættecup i Fredrikshavn for første gang. Dette er Danmarks største internasjonale håndballcup og denne gangen var det hele 328 lag påmeldt, den største påmeldingen i cupens historie. J15 var påmeldt i klassen J16, en gruppe som bestod av hele 52 lag. Det ble en svært hyggelig cup, både sportslig og sosialt for både spillerne og heiagjengen!

Det starter svært godt for Tveters jenter. I første kamp møtte de det tyske laget HT Norderstedt. J15 fikk satt sitt forsvar og angrep fra kampens begynnelse, og laget hadde et høyrere tempo enn de tyske jentene. Tveters jenter ledet med det til pause 10-6. I 2. omgang scoret Tveters jenter første mål, men deretter slapp de tyskerne innpå seg etter en litt tung periode. Plutselig var stillingen 11-9 og heiagjengen heiet fram jentene det de kunne fra sidelinja. Deretter fikk jentene bedre flyt i spillet sitt og kampen endte til slutt 17-12 til Tveters jenter etter solid innsats i alle ledd.

I kamp 2 skulle jentene spille mot Ålgård, et lag man virkelig kunne frykte da de ledet Bring serien for J16 og hadde kapret 2. plassen i Nordisk cup. Men Tveters jenter var fryktløse og viste Ålgård null respekt! Det gir resultater og stillingen var lenge bare 2-1. Til pause var stillingen 5-2 og Ålgårds jenter, som hadde vunnet sin første kamp 23-5, var virkelig satt på plass. Tveters jenter fortsatte å henge godt med i kampen i 2. omgang og var svært agressive og dyktige i forsvar. Bare få minutter før slutt, ledet Ålgårs jenter "kun" 10-6. Men disse seiersvante jente dro litt fra mot slutten og kampen endte 13-6. J15 hadde virkelig vist muskler og cupens videre resultater viste at våre jenter hadde matchet disse jentene best av alle lag. Det er helt greit å tape mot jenter som går hen og vinner hele cupen for J16 til slutt.

I kamp 3 og 4 av gruppespillet, fortsatte Tveters jenter å imponere med sin formidable innsats, sitt forsvar og angrep og mange gode redninger fra lagets keepere. Mot det svenske laget Mariestad vant jentene solid 22-10, en kamp hvor Mariestad forøvrig kun scoret 3 mål i 2. omgang. I "lokaloppgjøret" mot Kråkerøy J16, vant jentene "lekende lett" 7-17. Det lyste innsats og glede fra spillerne, og heiagjengen og trenerteamet viste hallens bredeste smil. Med 3 seire og 1 tap var Tveters J15 klare for A-sluttspill for J16.

Søndag 1. påskedag klokka 08.00 var det klart for første A-sluttspillskamp mot det norske laget Aksal. Med flere flotte redninger i begynnelsen av kampen, viste laget styrke og Aksals skyttere ble usikre. Lagene fulgte hverandre jevnt gjennom hele kampen og til pause stod det 5-4 til Aksal. I andre omgang var det viktig for Tveters jenter å jobbe bedre i returløpa og senke skuldrene mer. I de første minuttene av 2. omgang var dog begge lag usikre og det tok 4 minutter og 15 sekunder før første scoring kom av Tveters jenter. Det viste seg å bli en noe usikker omgang for begge lag med få mål. I sluttminuttet var stillingen 7-7 og spenningen var til å ta og føle på! Da Aksal gikk i angrep under minuttet igjen av kampen, kokte det nok i hodet på enhver. Og da skuddet gikk i sluttsekundet inn bak nettmaskene, var tapet dessverre et faktum. Det ble stang ut for jentene denne gangen, en kamp som like godt kunne endt med seier. Men slik er cup, det kommer ikke flere muligheter i et sluttspill......dessverre.

Sportslig sett gjorde jentene en solid innsats, både gjennom det spillet, innsatsen og de holdningene de viste, men også gjennom at de var ett år yngre enn de fleste lag. Det kan bygges mye muskler på ett år! Men selv om jentene røk ut i første sluttspillskamp, hang de ikke lenge med hodet av den grunn. Det er så utrolig mange spennende kamper som ligger foran dem dette året og i årene som kommer. Og cup er gøy, ikke minst sosialt. Jentene oste av glede og humor både på og utenfor banen. Cup fremmer samhold, både på og utenfor banen. Det var deilig å være norsk i Danmark både for spillerne, trenerne og heiagjengen påsken 2018!


Motta nyheter rett i eposten!
Din epost:
Aktivitetskalender
Velg lag/grupper:
Se hele kalenderen her

Med vennlig hilsen

Tveter Hk